Lida

Av gooniesInga kommentarer

Helgen som var tillbringade vi i Lida där det var fyllt av beardis aktiviteter. På fredagen när vi kom så provade vi på att valla får. ”Det är svårt att lära gamla hundar att sitta” stämde nog ganska väl in på mina damer. Flora 10år och Mollie 6år var inte alls intresserade av att valla får, de tyckte hela situationen var väldigt märklig. Matte som tjatat i hela deras liv att de INTE får jaga saker och så helt plötsligt är det just det de ska göra. Så de behöver definitivt träffa får fler gånger för att förstå att det är ok. Så det var mest jag själv som flyttade runt fåren 😉

Men ynglingen Happy 2år gammal var helt klart med på noterna om vad som skulle göras. Dock inte jag som nästa la mig raklång när fåren kom stormande mot mig. Ögon i nacken skulle man ju behövt när man försöker ta sig fram bakängens bland en hög med får. Men det var jätteskoj att få prova! Skulle så gärna vilja kunna valla lite då och då så hundarna, eller iaf Happy fick göra något de verkligen gillar.

Vi fick också se Gimme som bor i Finland valla får, det var skoj att se 😀 Han är och vallar minst en gång i veckan, så detta är något han vet hur man gör.

På lördag var det utställningsdax. Vi hade inte några större framgångar där. Bäst placerad var Flora som fick CK och blev 2:a av veteranerna.

Mellan bedömningen så var jag och vallanlagstesta Happy och hon fick godkänt 🙂 SKOJ!

På söndag var det dax för lydnaden, de stackarna som var med fick det inte lätt. Ihållande regn och rusk med åska, så efter halva tävlingen så packade vi ihop och åkte hemmåt.

Glada nyhter från den utställningen som var i Vallentuna på söndag fick vi, när Gimme tog certet och därmed också tog sitt Svenska Championat!

 

Fler bilder från Lida kan ni hitta här!

 

Okategorieserat

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Taste Theme created by Jabox