Special i Borås

Av gooniesInga kommentarer

I söndags var det dax för hundutställning igen. Denna gången hade vi lånat med oss Hebbe (eftersom Mona jobbade) Happy och Sammeth. Vi missade att anmäla till SKK utställningen som var i lördags, men när vi fick höra vilket bedrövligt väder de hade haft då så kändes det helt ok att vi missade det 😉

Så vi åkte fram och tillbaka över dagen så vi fick upp tidigare än tuppen men det gick bra. Här hemma var det bara 7 grader men strålande sol… När vi började närma oss Borås blev det mörkare och mörkare, förstås regn när vi var framme. Så det vara bara att sätta tofflor på hundarna och sätta igång att borsta hundarna i tältet. Det var väldigt trångt med plats så vi såg bara baksida av ett tält från vårt eget tält, lite synd för man missar ju en hel del av bedömningen 🙁 Jag såg inte en enda av valparna som var med… lite tråkigt.

Hebbe var den som var först ut förstås. Han blev 2:a i championklassen med CK 🙂 Duktig kille var han som vanligt, trots att jag höll på att lägga mig pladask i ringen när jag snubblade på ett tältsnöre till domartältet, så typiskt att man ska klanta till det :S Han blev oplacerad i bästa hane.

Sammeth fick debutera i öppenklassen nu när hon fyllt 2år, å det gick ju strålande 😀 Hon började med att bli 1:a i öppenklassen med CK, och tassade vidare i Bästa tik klassen och vann den också och tog därmed sitt andra Cert! Tjohoo vilken dag! Hon fick också vara med pappa Mazarin i en avelsklass som blev 1:a och kennel Alistair’s uppfödargrupp som även den blev 1:a! Happy hade inte samma lycka som hon haft de tre sista utställningarna, men någon gång måste det ju ta slut 😉 hon blev oplacerad i championklassen med CK.

Här är några bilder! Vi passade på att fota lite efter bedömningen, å här är hon den lilla damen!

KopiaIMG_8998

 

Nedan har vi BIS SE UCH Beardmarked’s Zero the Hero ”Nollan” BIM Alistair’s Perfect Mix ”Sammeth”

Domare Tarja Löfman, kennel Lawnlake i Finland

KopiaSBCBoras

Okategorieserat

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Taste Theme created by Jabox