Happy hade andra planer…

Av goonies1 Kommentar

Som ni säkert märkt så blev det inte några valpar för Happy denna gången… Så därför passade vi på att anmäla henne till den norska specialen och dagen efter NKK:s utställning i Drammen. Å vilken helg vi fick!! 😀 😀 😀

Jag hade Happy (Goonie’s Happiness) och Sammeth (Alistair’s Perfect Mix) med mig och jag fick åka tillsammans med Mona och Perry med hundarna Hebbe (Goonie’s Highlander Lad) Ben (Goonie’s Heart and Soul) och Nessie (Edenbridge Chocolate Shock) plus husvagnen efter. Efter många tunnlar, rondeller, vägtullar och till och med en liten färja så var vi framme i Svelvik där specialen skulle vara. Vi fick bästa tänkbara husvagnsplats med förtältet ca 10 meter från utställningsringen. Utställningen skulle börja klockan 11, så eftersom vi hade sovmorgon så blev det en ganska sen, men trevlig kväll.

På lördagen var det först Bens tur, och det gick riktigt bra -han blev 1:a i sin klass med CK 🙂 Efter honom var det Hebbes tur -han blev 3:a i championklassen med CK 🙂 Sedan var det Sammeths tur -hon blev 1:a i sin klass med CK 🙂 Sist ut var Happy som verkligen var dagens överraskning, när hon blev 1:a i championklassen med CK och sedan Bästa tik, med CERT och därmed NORSK CHAMPION!! 😀 Inte nog med det hon slog även hanen och blev BIR, vi kan inte vara annat än väldigt Happy här! Å mamma som var hemma… typiskt. Domare denna dag var Don Moir, kennel Winaria i Scottland.

När utställningen var slut tog Jenny Öhqvist och jag tälten vi skulle ha nästa dag till Drammen och förberedde så de stod på plats, så vi skulle slippa slå upp dem möran därpå. Fösta gången vi sett en rondell i en tunnel!! Trodde inte det var sant! Mycket nya intryck och vackra vyer här. På kvällen grillade vi och var med på Norska beardisklubbens auktion, så nu har Sammeth fått sig ett nytt snyggt halsband och jag ropade också in ett beardisklistermärke till bilen. Denna kvällen blev inte lika sen, man blir lite mör. Fast lite firande blev det förstås! Går ju inte att låta bli efter en sådan dag 🙂

 

kopiaIMG_0597BIS NO UCH SE UCH JWW-10 Goonie’s Happiness VA och BIM NO UCH La-Faja’s Helle’Sin

kopiaIMG_0520

Championklass hanar 1:a NO UCH La-Faja’s Helle’Sin 2:a NO UCH SE UCH NV-12 Pattishawl Just Alistair’s 2:a SE UCH NO UCH DK UCH FI UCH NORDV-10 SEV-12 Goonie’s Highlander Lad

kopiaIMG_0590

 Uppfödarklass kennel Alistair’s

kopiaIMG_8660

 1:a i juniorklass hanar med Cert, Fixations Armani

kopiaIMG_8661

 Falkstolhågen’s Eye Catcher

kopiaIMG_8662

 Lärkängen’s Blueberry Hill

kopiaIMG_8663

 Mollycoddles Just the Spirit

kopiaIMG_8676

 1:a med CK i öppenklasshanar Goonie’s Heart and Soul

kopiaIMG_8692

 SE UCH NO UCH DK UCH FI UCH NORDV-10 SEV-12 Goonie’s Highlander Lad

kopiaIMG_8720

SE JV-12 Alistair’s Perfect Mix

 

På söndag åkte vi till Drammen där dagens domare var Ole Staunskjaer från Danmark. Först ut var Ben idag också, fast idag fick han VG och blev 2:a i sin klass, brorsan Hebbe däremot blev 1:a i championklassen med CK och även bästa hane. Sammeth blev 1:a med CK i unghundsklassen å Happy visade än en gång att hon är i fin form och blev 1:a  med CK i championklassen och även bästa tik. Fösta gången vi har två Goonie’s hundar i ett BIR och BIM! Så syskonen Hebbe och Happy fick tävla, Happy drog längsta strået igen och blev BIR en gång till! Känns lite märkligt, hon har aldrig blivit BIR någonsin tidigare och nu slår hon till med två gånger på samma helg 🙂 Hon fick också sitt första CACIB, så nu kanske vi får ut och åka lite mer med lille tokfian. Mona var snäll och visade Sammeth i bästatik, och hon tog ett reserv-cert. Bra gjort! Å Hebbes snygge dotter Astrid (Lärkängen’s Always Amazing) blev 4:a bästatik med Cert och sitt norska championat! GRATTIS Ingvor, Anne-Marie och Jenny 😀

Skoj var det att höra domarens kommentar om Happy ”Ho sväver fram i ringa” 😀

kopiaIMG_0697

BIR NO UCH SE UCH JWW-10 Goonie’s Happiness VA och BIM SE UCH NO UCH DK UCH FI UCH NORDV-10 SEV-12 Goonie’s Highlander Lad

kopiaIMG_0625

 Championklass hanar

kopiaIMG_8774

 Nybliven norsk champion! Lärkängen’s Always Amazing

kopiaIMG_8777

 Lärkängen’s Always Amazing

kopiaIMG_8784

Certvinnare Alistair’s Reborn Excalibur

kopiaIMG_8802

NO UCH SE UCH JWW-10 Goonie’s Happiness VA

kopiaIMG_8805

Reserv-cert Alistair’s Perfect Mix

kopiaIMG_8821

Helle som vinner juniorhandlingen i stora ringen

kopiaIMG_8837

Första gången i stora ringen NO UCH SE UCH JWW-10 Goonie’s Happiness VA

kopiaIMG_8862

Hem ljuva hem! Happy där hon trivs som bäst 🙂

kopiaIMG_8870

Även Sammet tyckte det var skönt att rusa av sig lite på vanliga promenaden 😀

Massor av tack till er som hjälpt till med foton att föreviga denna fantastiska helg! 🙂

Hebbe har idag blivit pappa till ett gäng valpar hos Charlotte, kennel Old Smugglers så är du sugen på en beardis hör gärna av dig dit!

Okategorieserat

En kommentar till “Happy hade andra planer…”

  1. Mona skriver:

    Hej!
    Ja vilken helg det blev. Såna kan vi ha fler eller hur? Många fina bilder också. Nu ser vi framemot nästa utställning.

    Välkommen till världen alla nya Old Smugglers.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Taste Theme created by Jabox