Arkiv

I kategorin Okategorieserat category

God Jul!

No Comments

Vi vill önska alla en god jul och ett gott nytt år!

Dax för en uppdatering

No Comments

Vi har två systrar som gjort BPH med skott. Det är vår Minou (Goonie’s Merry and Bright) och syster Embla (Goonie’s Magic Mix) och matte Annelie. Vi är förstås väldigt glada för att detta. Embla har också vistats på några utställningar med fin fina resultat, hon har även nu i höst blivit antagen till vårdhundskolan. Grattis! Ska bli spännande att följa er.

Minou med sin BPH rosett
Älskar Emblas temperament, hon står glatt och viftar på svansen när hon blir hanterad av domaren i Svenstavik

Nybliven champion! Minou tog sitt championat för rasspecialist Nina Lönner-Andersson, kennel Alistair’s. Lite kul att hon blev champion på en special som även mamma Tindra och pappa Dylan blev.

Egon (Goonie’s Knight to Remember) har varit till Norge och tagit Cert, Nordic Cert och därmed sitt Norska Championat! Han blev också BIM i Askersund! Grattis Mona och stiliga killen!

Bus i snön

No Comments
Minou
Tindra, Minou och Dustin

Besök av Embla och matte

No Comments

Idag har vi haft besök av fina Embla och matte Annelie. Verkligen skoj att träffa en så välskött och fin tjej som smälte in här hemma som hon alltid funnits här, så härligt att se.

Mor Tindra (Goonie’s Keep Shining) i mitten med sina fina döttrar Embla (Goonie’s Magic Mix) och Minou (Goonie’s Merry and Bright)
Embla (Goonie’s Magic Mix)
Minou (Goonie’s Merry and Bright) och Embla (Goonie’s Magic Mix)

Trevlig sommar!

No Comments

Vi kikar tillbaka på vad som har hänt. ”Tindra” (Ch Goonie’s Keep Shining) har gjort doftprov i Nosework som hon klarade, vi har också tävlat i Nosework 1 behållare enskilt moment där vi hittade alla fyra kartonger 🙂

Tindras dotter ”Minou” (Goonie’s Merry and Bright) blev BIM och tog sitt första Cert i Västerås.

BIR Typografens Quirky ’N’Quaint BIM Goonie’s Merry and Bright

I Hällefors tog ”Frasse” sin sista pinne för att ta sin första agility-titel så numer heter han AGHD I NO JV-17 NORD UCH Goonie’s King of the Sun! Bra jobbat av er team Frasse!

I Sandefjord i Norge var ”Egon” och blev BIM med Cert och CACIB och tog därmed sitt Norska championat så han heter numer DK UCH NO UCH SE UCH Goonie’s Knight to Remember! Grattis Mona!

Vi har haft trevligt på SBC:s 50 års firande på Gålö och har nyss kommit hem. Vi har träffat en massa härliga människor som alla älskar våra lurvar.

Här syns vår goa valpköpare Carin med ”Skype” (Goonie’s Identity Skype) som har fått en liten lillasyster som kallas Godis. Alltid lika trevligt att ses!
Här ser vi mamma Gun med Dustin och Sammeth och bakom ser vi Mona och hennes hundar Egon, Cindie, Tosca och Dajko. Detta gäng och jag och tre hundar till bodde tillsammans i vår stuga på Gålö.
Här har vi ”Minou” Goonie’s Merry and Bright som på torsdag blev dagens BIS junior och 4:a av alla tikar! Helt otroligt, vi är så glada för detta! Tikarna dömdes av David Hyde, Natterjack UK
Här har vi Roger och ”Frasse” AG HD I NORD UCH NO JV-17 Goonie’s King of the Sun som denna dag blev 3:a med CK av 12 st fina Championhanar. Hanarna dömndes av John Ritchie, Dykebar, UK. Stort grattis!
Här ser vi Mona och ”Egon” NO UCH DK UCH SE UCH Goonie’s Knight to Remember som fick Excellent båda dagarna, så fin kille du har Mona!
Vår ”Dustin” SE UCH Goonie’s Looks and Smiles blev 4a av hanarna på Beardie superstar som Christel Smedberg dömde
Underbara ”Frasse” som liksom matte älskar agility, de slutade även detta år som 2a i klubbmästerskapet efter halvsyrran Ebba. Grattis till er!
”Embla” (Goonie’s Magic Mix) blev bästa tik och tog sitt första Cert i Alfta med matte Annelie! Så himla kul, vi är så glada för detta -Stort grattis!!
Tack till fotografen Anette Bussman också
BIR var Farmarens Yakety Yak som även blev champion denna dag! -Grattis Lena!

Dags för uppdatering

No Comments

Vi börjar att summera lite snabbt året som gått. Året började med att Tindra (Ch Goonie’s Keep Shining) fick en kull med valpar tillsammans med Dylan (Ch Farmarens Dark N’Handsome). Två hanar och två tikar, varav vi har Minou (Goonie’s Merry and Bright) kvar hos oss.

Tindra, SE JV- 17 SE UCH DK UCH Goonie’s Keep Shining och hennes valpar
Nisse, Ruffus, Embla och Minou

Dustin (Goonie’s Looks and Smiles) gjorde debut i utställningsringen och han lyckades att i raketfart bli champion med tre Cert på raken på sina tre första utställningar! Han var också iväg och gjorde BPH med skott -som han trivdes där, goa killen!

Dustin, SE UCH Goonie’s Looks and Smiles

Tindras bror Frasse (Ch. Goonie’s King of the Sun) har tävlat massor av agility med matte Pia och de har kämpat på så bra! De blev 2:a på Beardisklubbens klubbmästerskap, så duktiga. Nu fattas det bara en pinne i hopp och en pinne i agility för att få ännu två titlar till snyggningen! Vi håller tummarna för ett par pinnar till under 2022! Husse Roger har varit och visat honom på två inoff utställningar där han blev BIS och BIS-2, härligt Roger!

Frasse, NORD UCH NO JV-17 Goonie’s King of the Sun

Tindra och Frasses bror Egon (Goonie’s Knight to Remember) var utställd under hösten och lyckades bli BIR (Bäst i Rasen) i Vänersborg för domare Johnny Andersson och fick ett Nordic-Cert- Grattis matte Mona, kennel Old Castlebridge! Egon har också blivit stolt pappa till två kullar valpar under året, han lämnar alla färger.

Egon, DK UCH SE UCH Goonie’s Knight to Remember

Vad har hänt se’n sist?

No Comments

Vi har förstås varit till vårt fantastiska ställe på Västkusten och semestrat. Alltid lika härligt att komma dit!

Barney Tindra och Dustin
Dustin och Tindra
Alla hundar tillsammans med Rasmus och Gun

Vi har i slutet av sommaren ställt ut Dustin (Goonie’s Looks and Smiles) och det har gått över förväntan, vår lilleman tog tre cert på raken och blev Svensk utställnings champion. Vi har också röntgat höfter och armbågar på honom och han har A- höfter och ua på arbågarna. Väldigt skönt 🙂

”Dustin” SE UCH Goonie’s Looks and Smiles
Bild från Ljungskile där han blev champion för domare Åke Cronander.
Foto Gertie Björklund

Sedan var det dax för det jobbiga och sorgliga med våra kära vänner. Vår kära Happy (SE UCH NO UCH JWW-10 Goonie’s Happiness VA) lämnade oss.

Happy

Vi har nu också varit till Alunda där Bearded collie klubbens special utställning med Agility och Rallylydnad varit. Så fantastiskt kul att träffa alla goa beardisvänner, valpköpare och framför allt alla underbara hundar! Systrarna Minou som bor här hemma och Embla från vår sista kull har nu blivit 6 månader och var med på sin första utställning. Det var så kul att träffa er Anneli! Och ni var så duktiga tillsammans i ringen!

Full koncentration!
Anneli och Embla
Goonie’s Magic Mix -1:a med Hp
Anneli och Embla
Goonie’s Magic Mix, 1:a med Hp
Mia och Minou
Goonie’s Merry and Bright, 2:a
Minou
Goonie’s Merry and Bright, 2:a

Vi ställde också ut Dustin, men han var inte domare Jan Stäävs typ.

Dustin 3a med Excellent i öppenklassen
SE UCH Goonie’s Looks and Smiles

Sedan var det dax för Frasse och Roger i championklassen- bra gjort Roger!

Frasse blev 4:a i championklassen med CK
NO JV-17 NORD UCH Goonie’s King of the Sun

Sedan var det dax för Agility, där Pia och Frasse var med i KM-klassen. Det var så kul att se er och alla andra duktiga hundar och förare! Vi är så stolta över er som kom 2:a på KM:et och på första platsen var Anders med sin Ebba. Extra kul att båda dessa hundar har Hebbe (Goonie’s Highlander Lad) som pappa.

Pia och Frasse
NO JV-17 NORD UCH Goonie’s King of the Sun
Pia och Frasse
NO JV-17 NORD UCH Goonie’s King of the Sun
Pia och Frasse
NO JV-17 NORD UCH Goonie’s King of the Sun
Pia och Frasse
NO JV-17 NORD UCH Goonie’s King of the Sun

Vi fick även kärt besök av älskade Alice (Goonie’s Jubilee Diamond) och husse Olle som kom och hälsade på oss där! Fantastiskt kul att ses, hon har verkligen en speciell plats i hjärtat den där hunden <3

Alice
Goonie’s Jubilee Diamond

Här har vi två av våra underbara valpköpare, tänk så glade vi är att ni tar så väl hand om våra valpar!

Olle och Alice (Goonie’s Jubilee Diamond)
Carin med Skype (Goonie’s Identity Skype)

Carin och Skype var också med och tävlade Rallylydnad. Jag kan verkligen inte något om denna sport, men jag tycker de kämpade på bra! Vi är så stolta att ni var där och vågade er på att vara med.

Carin och Skype
Goonie’s Identity Skype
Carin och Skype
Goonie’s Identity Skype
Carin och Skype
Goonie’s Identity Skype

Vi fick också vara med och se pappa Dylan (Farmarens Dark N’Handsome) ta sitt sista Cert och även Championat! Så kul Grattis Selma och Dylan!

Dylan
SE UCH NO UCH NO JV-19 NORD JV-19 Farmarens Dark N’Handsome

Lycka till!

No Comments

Vi önskar våra valpar lycka till i sina nya hem. Kvar här hemma hos mamma Tindra stannar Minnou.

Nisse (Goonie’s Mellow Fellow, Rofus (Goonie’s Master of Joy), Minnou (Goonie’s Merry and Bright) och Embla (Goonie’s Magic Mix)

Små busarna

No Comments

Nu är Tindra och Dylans små godingarna 5 veckor redan, och nu får de vara ute korta stunder till mamma Tindras stora lycka!

Tindra & Dylans valpar

No Comments
Blue Taste Theme created by Jabox